Curriculum Vitae

Rineke Wisman werkt als zelfstandig gevestigd journalist sinds 1997. Is in te huren als interviewer, schrijver, eindredacteur en blad- of projectmanager. Inhoudelijk ligt de nadruk in het werk op gezond leven, gezondheidszorg en onderwijs.

Media waar ik voor schrijf en schreef:

Onderwijsblad, GezondNU, Uitzicht, DIABC, Nataal, Groter Groeien, Straksvoordeklas, Beroep: Docent, Medisch Contact, Arts in spé, Dagblad van het Noorden, BETER, Buitenleven, Yes, Vriendin, Flair, Memory Magazine, ExpoVisie, Quality in Meetings

Bedrijven waar ik voor werk(te):

Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam, Deventer Ziekenhuis, UNIE KBO, ESSENT, Tauw, Deloitte & Touche

In het begin van mijn loopbaan als zelfstandige werkte ik ook parttime bij de redactie van het Hogeschoolblad van Windesheim.

1999- 2002 Redacteur bij de Hogeschoolkrant van Windesheim

2002-2003 Hoofdredacteur (ad interim) bij de Hogeschoolkrant van Windesheim

Ik was verantwoordelijk voor de inhoud en totstandkoming van het tweewekelijks verschijnende blad voor studenten en personeel van de Hogeschool. Hier deed ik mijn eerste ervaringen op met het aansturen redactie + freelance medewerkers (fotografen, schrijvers, opmaak, drukker), eindredactie, bijhouden va planningen, en het bewaken van deadlines en begrotingen.

Opleidingen:

1993- 1997 HBO Journalistiek (Windesheim Zwolle)

1992 – 1993 Directiesecretaresse (Mercuur, Emmen)

1987 – 1992 HAVO (GSG, Emmen)

Cursussen:

Journalistiek voor Gevorderden, workshop radiojournalistiek, fotografie, acteren & presenteren, creatief schrijven. Vanwege mijn woonomgeving heeft de Duitse taal mijn speciale interesse.